Bryggbricka

Salt i olika former gifter sig fint med ett beskare öl, brynt smör och krispigt bacon rundar av det hela.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g mandelpotatisar - små
  • 0,5 dl salt
  • 2 bladpersilja - knippor
  • 1 dl olivolja
  • 2 burkar matjessillfiléer - hela (à 200 g)
  • 0,5 bacon - (à 140 g)
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och lägg den i en kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker. Lyft upp potatisen och tillsätt saltet. Rör tills saltet lösts upp. Lägg tillbaka potatisen, koka upp och koka potatisen mjuk utan lock.

  2. Repa bladen från persiljan. Värm oljan till 70° och häll den över persiljan. Mixa tills den blir helt slät.

  3. Låt sillen rinna av och torka den torr på hushållspapper. Skär den i långa strimlor.

  4. Fintärna baconet. Knaperstek det i en stekpanna. Låt baconet rinna av på hushållspapper.

  5. Bryn smöret i en kastrull.

  6. Lägg upp sill, potatis och persiljepuré på tallrikar. Häll det brynta smöret över sillen och toppa med bacontärningar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!