3.53.53.53.53.5

Bruschettakyckling serveras med pasta eller potatis. Egentligen är bruschetta en rostad brödskiva med tomat och vitlök. Här har brödet bytts mot saftiga kycklingfiléer och blir till en perfekt middag.

För 4 personer:

Ingredienser

4 minutfiléer, av kycklingbröst (à 125 g)
1 förpackning tomater, krossade (500 g)
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
125 g mozzarellaost
smör, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

300 g pasta
100 g sallad, blandad

10 minuter + 20 minuter i ugn

Bruschettakyckling – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° och varmluft. Krydda kycklingfiléerna med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn dem på båda sidor i 1 msk smör.
  2. Låt tomaterna rinna av i en sil i ca 5 min. Strimla basilikabladen. Skala och pressa ner vitlöken i tomaterna tillsammans med hälften av basilikan och 2 krm salt. Lägg tomatkrosset på kycklingbrösten. Skiva mozzarellan och lägg dem på kycklingen.
  3. Gratinera mitt i ugnen i 15–20 min tills osten fått lite färg. Garnera med resterande basilika. Servera med pasta eller potatis och sallad.