00000

Se till att brödet får mycket färg 
för fin crunch och smak.

För 6 portioner

Ingredienser

3 skivor vitt surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
1 fänkål
1 burk tapenade paprika/oliv (t ex Ridderheim eller Zetas)
1 kruka persilja
80 g soltorkade körsbärstomater (t ex Fontanas eller Ridderheims)
1 citron
olivolja
salt + nymald svartpeppar

20 min

1. Pensla brödskivorna med 1 msk olja. Rosta bröden i en torr stekpanna tills de får fin färg.
2. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och strimla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Fräs vitlök och fänkål i 2 msk olja ca 3 min.
3. Häll av tapenaden i en sil. Plocka och hacka 3 msk persilja. Blanda tapenade, persilja, fänkål och tomater. Pressa i 2 msk citronsaft. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.  
4. Toppa bröden med ett litet berg av fänkålsfräset. Servera på ett fat.

Fler recept med: Grönsaker, Mackor, Övrigt