Bruschetta med vit sparris och sojamajonnäs

Bruschetta med vit sparris och sojamajonnäs - en lyxig sparrissmörgås som passar fint en sommarlunch.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 8 vita sparrisar - + 4
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 msk olivolja - + 1 msk + 1/2 msk
  • 1 vitlöksklyfta - stor
  • 1 tsk citron - pressad
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Sojamajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 tsk soja - japansk

Garnering

  • späda salladsblad

Gör så här

  1. Sojamajonnäs: Lägg äggulorna i en bunke. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Vispa till en tjock majonnäs. Smaka av med soja.

  2. Pensla brödskivorna med 2 msk olja och rosta dem i en het grillpanna. Skala och halvera vitlöksklyftan, gnid in brödsidorna med snittytan.

  3. Skala 8 sparrisar och pensla dem med 1 msk olja. Grilla runt om i grillpanna eller på grill 2–3 min.

  4. Skala och hyvla 4 sparrisar tunt på mandolin. Lägg i en skål och blanda med 1/2 msk olja, citronsaft, flingsalt och peppar.

  5. Bred majonnäs på de grillade bröden och toppa med grillad sparris, hyvlad sparris och salladsblad.

För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook: 

Allt om Mat Vego

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!