4.54.54.54.54.5

Bruschetta med vit sparris och sojamajonnäs - en lyxig sparrissmörgås som passar fint en sommarlunch.

För 4 personer:

Ingredienser

8 vita sparrisar, + 4
4 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja, + 1 msk + 1/2 msk
1 vitlöksklyfta, stor
1 tsk citron, pressad
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Sojamajonnäs:

2 äggulor
1,5 dl rapsolja
2 tsk soja, japansk

Garnering:

späda salladsblad

25 minuter

Bruschetta med vit sparris och sojamajonnäs – gör så här:

  1. Sojamajonnäs: Lägg äggulorna i en bunke. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Vispa till en tjock majonnäs. Smaka av med soja.
  2. Pensla brödskivorna med 2 msk olja och rosta dem i en het grillpanna. Skala och halvera vitlöksklyftan, gnid in brödsidorna med snittytan.
  3. Skala 8 sparrisar och pensla dem med 1 msk olja. Grilla runt om i grillpanna eller på grill 2–3 min.
  4. Skala och hyvla 4 sparrisar tunt på mandolin. Lägg i en skål och blanda med 1/2 msk olja, citronsaft, flingsalt och peppar.
  5. Bred majonnäs på de grillade bröden och toppa med grillad sparris, hyvlad sparris och salladsblad.

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma! 
bonniers_vegetariska_kokbok

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook:
Allt om Mat Vego

Fler recept med: Grilla, Mackor, Vegetariskt