Bruschetta med tryffelsalami och olivade

Bruschetta med tryffelsalami och olivade är en perfekt förrätt att småäta av i väntan på huvudrätten.
Christian Fredriksson
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 skivor surdegsbröd
  • 0,25 king solo vitlök
  • 0,5 msk olivolja
  • 8 skivor tryffelsalami
  • 8 körsbärstomater
  • 0,5 kruka basilika
  • 2 msk parmesan - finriven

Olivade

  • 20 oliver - svarta ­ kalamata, urkärnade
  • 0,25 king solo vitlök
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Olivade: Mixa oliverna med skalad vitlök, basilika och olja. Krydda med peppar.

  2. Rosta brödet på båda sidor i en torr, het stekpanna. Gnid bröden med vitlök och ringla över olja.

  3. Skär bröden i mindre bitar. Garnera dem med olivade, tryffelsalami, halverade tomater och basilika. Strö över parmesanost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!