3.53.53.53.53.5

Bruschetta med tryffelsalami och olivade är en perfekt förrätt att småäta av i väntan på huvudrätten.

För 4 personer:

Ingredienser

2 skivor surdegsbröd
0,25 king solo-vitlök
0,5 msk olivolja
8 skivor tryffelsalami
8 körsbärstomater
0,5 kruka, basilika
2 msk parmesanost, finriven 

Olivade:

20 oliver, svarta ­ kalamata, urkärnade
0,25 king solo-vitlök
0,5 kruka basilika
0,5 dl olivolja
1 krm svartpeppar, nymald

25 minuter

Bruschetta med tryffelsalami och olivade – gör så här:

  1. Olivade: Mixa oliverna med skalad vitlök, basilika och olja. Krydda med peppar.
  2. Rosta brödet på båda sidor i en torr, het stekpanna. Gnid bröden med vitlök och ringla över olja.
  3. Skär bröden i mindre bitar. Garnera dem med olivade, tryffelsalami, halverade tomater och basilika. Strö över parmesanost.