Bruschetta med tomat

Klassisk bruschetta med tomat och basilika passar perfekt som en liten förrätt eller ett tillbehör till soppa eller pasta. Välj väl mogna tomater, gärna bifftomater.
Allt om Mat
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Bruschetta med tomat

  • 6 - 8 st ciabatta - eller lantbröd skivor
  • 3 msk olivolja - + 2 msk
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 st tomater
  • 1 kruka basilika
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Stek brödskivorna i olivolja. Gnid dem med halverade vitlöksklyftor.

  2. Skär tomaterna i små bitar. Hacka basilikan grovt. Blanda tomater, basilika, olja salt och peppar i en skål.

  3. Fördela tomathacket på brödskivorna strax före servering. Garnera med färsk basilika.

  4. Bruschetta med solmogna tomater avnjuts gärna med en fräsch och lättsam chianti.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!