4.64.64.64.64.6

Servera granatäppelsalsan på rostat surdegsbröd. Gott till förrätt eller på buffen!

För 4 personer:

Ingredienser

4 skivor surdegsbröd
150 g fetaost

Salsa:

400 g körsbärstomater, i olika färger
2 röda paprikor
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 granatäpplen
1 kruka oregano
2 msk olivolja
1 tsk äppelcidervinäger
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter

Bruschetta med granatäppelsalsa – gör så här:

  1. Salsa: Finhacka tomaterna. Kärna ur och finhacka paprikorna. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär granatäpplena i fyra bitar vardera, ta ut kärnorna. Hacka oreganon.
  2. Blanda grönsaker, granatäppelkärnor och oregano. Tillsätt olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  3. Rosta brödet. Toppa med salsa och smula över fetaosten.
Fler recept med: Grönsaker, Lunch, Mackor, Vegetariskt