Bruschetta med tomat- och granatäppelsalsa

Servera granatäppelsalsan på rostat surdegsbröd. Gott till förrätt eller på buffen!
Alexandra Vikström
Emmy Lundström
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 150 g fetaost

Salsa

  • 400 g körsbärstomater - i olika färger
  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 granatäpplen
  • 1 kruka oregano
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Salsa: Finhacka tomaterna. Kärna ur och finhacka paprikorna. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär granatäpplena i fyra bitar vardera, ta ut kärnorna. Hacka oreganon.

  2. Blanda grönsaker, granatäppelkärnor och oregano. Tillsätt olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.

  3. Rosta brödet. Toppa med salsa och smula över fetaosten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!