Bruschetta med blomkålscrème och pilgrimsmussla

Recept på bruschetta med blomkålscrème och pilgrimsmussla. Blomkålskrämen ska vara krämig, så mixa den riktigt slät.
Allt om Mat
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud - litet (450 g)
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 0,5 tsk tryffelolja
  • 1 krm salt - + 2 krm
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 8 skivor baguette
  • 1 msk olivolja
  • 8 pilgrimsmusslor - små (kammusslor), MSC-märkta
  • 80 g löjrom

Garnering

  • örter - krasse eller solrosskott

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa ­blomkålen och plocka eller skär den i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull och häll på grädden. Koka upp och låt sjuda under lock tills blomkålen är mjuk.

  2. Häll av grädden. Mixa blomkål och grädde, lite i taget till en kräm. Rör i 1 msk smör. Krydda med tryffelolja, 1 krm salt och peppar.

  3. Pensla baguetteskivorna med olja. Lägg dem på en plåt och rosta i övre delen av ugnen ca 5 min, tills de är gyllene.

  4. Stek pilgrimsmusslorna i 1 msk smör ca 1 minut på varje sida. Krydda dem med 2 krm salt. Bred  blomkålscrème på brödskivorna. Lägg på en pilgrimsmussla. Toppa med löjrom och garnera med örter, krasse eller solrosskott.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!