Brunkål gräddstuvad Foto: Holger Edström 4.34.34.34.34.3(12) Gräddstuvad brunkål. Brunkålen får en söt smak av sirap. Skriv ut För 10 person(er) Ingredienser 0,5 vitkålshuvud, (1 kilo) 2 msk smör 2 msk sirap, mörk 1 msk ättiksprit, (12 %) 3 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1 tsk salt 1 krm vitpeppar, nymald 3 dl vispgrädde Gräddstuvad brunkål – gör så här: Ansa och skölj kålen. Klyfta den och skär bort mittstocken. Skär kålen i strimlor. Smält smöret i en gryta. Fräs kålen på hög värme under omrörning tills den får lite färg, utan att bli bränd, ca 5 min. Häll över sirap, ättika och vatten. Smula i buljongtärningen, salta och peppra. Rör om och sjud kålen under lock på medelvärme 1 timme. Tillsätt grädden. Rör om och sjud ytterligare 30 min. Smaka ev av med mer salt. Relaterade recept Grönsaker Gräddstuvad grönkål Grönsaker Vinbräserad rödkål Fler recept med: Grönsaker, Jul, Potatis och rotfrukter Sill Julens överblivna sill med potatiskräm, ost, löjrom och krispigt bröd 30 minuter Grönsaker Kålsallad med asiatiska smaker 30 minuter Vegetariskt Julskinka och julquorn 20 minuter + 20 minuter i ugn Julgodis Saffranskola 30 minuter + tid att kallna