Brunkål gräddstuvad

Gräddstuvad brunkål. Brunkålen får en söt smak av sirap.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 0,5 huvud vitkål - (1 kilo)
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap - mörk
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Ansa och skölj kålen. Klyfta den och skär bort mittstocken. Skär kålen i  strimlor.

  2. Smält smöret i en gryta. Fräs kålen på hög värme under omrörning tills den får lite färg, utan att bli bränd, ca 5 min.

  3. Häll över sirap, ättika och vatten. Smula i buljongtärningen, salta och peppra. Rör om och sjud kålen under lock på medelvärme 1 timme.

  4. Tillsätt grädden. Rör om och sjud ytterligare 30 min. Smaka ev av med mer salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!