00000

Brownies med mintchoklad. Choklad och mint är en god kombination som passar utmärkt till kaffet. Krossade polkagrisar ger mintsmak och krispighet.

För 1 kaka

Ingredienser

150 g mörk choklad
50 g smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
1 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 tsk bakpulver
75 g polkagrisar krossade
1 form 20x30 cm

Brownies med mintchoklad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ställ åt sidan.
  2. Vispa socker och ägg pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och krossade polkagrisar.
  4. Blanda den smälta chokladen med äggsmeten. Vänd slutligen i mjölblandningen.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 20 x 30 cm och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 30 min. Prova med en sticka att kakan inte är kladdig. Ta ut och låt kallna.