Brownies med rostade hasselnötter och polkagrädde

Brownies med rostade hasselnötter och polkagrädde är härligt sega rutor är så goda att ta fram ur väskan till fikat! Vispa grädden hemma eller häll den i en tät burk med plats för luft och skaka den tjock på plats. Polkakrosset som du strör över blir lika vackert som gott.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 dl hasselnötter
  • 200 g choklad - mörk
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 krm salt

Polkagrädde

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 10 polkagrisar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna. Grovhacka dem. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över vattenbad. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i små klickar.

  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Blanda ner choklad- och smörblandningen. Blanda hälften av nötterna, mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm. Strö över de sparade nötterna. Grädda mitt i ugnen 20–25 min, känn med en sticka, kakan ska vara torr utanpå men lite fuktig inuti. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor.

  4. Vispa grädden. Krossa polkagrisarna i en mortel och blanda ner krosset i grädden. Servera kakan med polkagrädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!