Brownies med chokladtryffelsås

Chokladstinn Brownie som får en kraftig och mättad smak av chokladen med riktigt hög kakaohalt. Den lena chokladglassen passar perfekt till.

Brownies med chokladtryffelsås

1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugnen.
2. Vispa ihop smör och socker. Vispa upp äggen och tillsätt lite i taget i smörblandningen. Rör i den smälta chokladen. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Grovhacka chokladen med 99 % kakaohalt och blanda i smeten.
3. Bred ut smeten i en smord och mjölad form, 24 x 24 cm. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.
4. Hacka chokladen till såsen. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält.
5. Garnera kakan med krossade kakaobönor eller grovhackad mörk choklad. Servera med den varma chokladsåsen, chokladglass och whisky.

Recept från