Brownies med valnötter

Brownies med dadlar och valnötter. Bakad julkonfekt; söt som karamell, spröd och seg på samma gång.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 60 g smör
  • 200 g rörsocker
  • 1 ägg - stort
  • 1,5 dl vetemjöl - 90 g
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 60 g dadlar - urkärnade hackade
  • 60 g valnötskärnor - hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Smält smöret i en kastrull och blanda i sockret.

  3. När blandningen är bara lite ljummen, tillsätts de övriga ingredienserna.

  4. Täck en form 22x22 cm, eller vik en form med samma mått av bakplåtspapper, fäst i hörnen med gem och ställ formen i en liten långpanna.

  5. Häll smeten i formen och grädda lite under mitten 25-30 minuter. Dela i bitar med vass kniv.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!