00000

Brownies utan vetemjöl med den rätta segheten. God variation på kladdkaka.

För 30 brownies

Ingredienser

Brownies

100 g smör, plus lite till formen
2 ägg
100 g choklad, 70 procent kakaohalt
2 msk vatten
2 msk sojamjöl
2 msk råsocker
1 dl valnötter, cashew eller hasselnötter, grovt hackade

Brownies utan vetemjöl

1 Värm ugnen till 175 grader och smörj formen. Rör smöret mjukt med en mixerstav. Tillsätt äggen, ett i taget och mixa kraftigt.
2 Smält chokladen, rör i sojamjölet och råsocker. Blanda väl med smör och ägg-blandningen och vänd till sist ner nötterna.
3 Häll smeten i den smorda formen och jämna till ytan. Grädda i 15 minuter, men känn efter med sticka så att det inte blir torrt. Ta ut formen ur ugnen och låt kakan svalna en kort stund innan den skärs i bitar.