Brownies

Brownies - grundrecept. Brownies är en godsak som är både kladdkaka och dessert när den serveras med vispgrädde!
Allt om Mat

Brownies

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad - mörk el blockchoklad
  • 3 dl jordnötter - torrostade
  • 1 dl russin
  • 3 - 180 vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 2 tsk socker - 170 g

Ovanpå

  • 2 daim

Gör så här

  1. Smält smör och choklad över svag värme.

  2. Värm ugnen till 190° och klä en liten långpanna med smort foliepapper.

  3. Blanda jordnötter, russin, mjöl och bakpulver.

  4. Vispa ägg och socker poröst.

  5. Blanda äggvispet - först med smörchokladen, därefter med nötmjölblandningen.

  6. Häll smeten i långpannan och strö över grovhackad dajm. Grädda på nedersta falsen 15 minuter. Ställ kakan att stelna ett dygn i kylskåpet (eller mycket längre!) innan den skärs upp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!