Browniekaka, vit choklad och pinjenötter

Brownies med vit choklad. Mörk choklad, körsbär, kaffe och friska björnbär i en perfekt kombination.
Allt om Mat
Browniekaka, vit choklad och pinjenötter med kanderade citrusskal
Browniekaka, vit choklad och pinjenötter med kanderade citrusskal Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad - (70%)
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 50 g pinjenötter - eller flagad mandel
  • 50 g vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och blanda ner chokladen.

  3. Vispa socker, ägg och äggula. Blanda ner i smörblandningen tillsammans med vaniljsocker och vetemjöl. Häll upp i en form 15 x 20 cm klädd med bakplåtspapper. Strö över pinjenötter och vit choklad.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna. Skär bort kanterna och skär kakan i mindre bitar, ca 4 x10 cm. Servera med björnbär, körsbärskompott, chokladsås och kanderade citrusskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!