Browniebitar med chokladtopping

4.54.54.54.54.5

Recept på browniebitar med chokladtopping. Skär gärna upp brownien i små bitar, så kan man äta flera!

För 20-25 bitar:

Ingredienser

175 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 dl ljus sirap
0,25 tsk salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl

Frosting:

150 g mörk choklad, (70 %)
100 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
1 krm vaniljpulver
200 g färskost, naturell
2 msk kaffe, varmt, starkt

Garnering:

karameller eller strössel

25 minuter + 25 minuter i ugn

Browniebitar med chokladtopping – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vänd därefter ner mjölet. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen.
  3. Frosting: Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Blanda smör, florsocker och vaniljpulver. Tillsätt färskost och kaffe och vispa till en slät frosting. Blanda i chokladen, lite i taget. Vispa så att det blandas väl.
  4. Bred frostingen över brownien och skär den i små bitar. Garnera med karameller eller strössel.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar