Brownie med nougat och choklad

Recept på brownie med nougat och choklad. Praktisk kaka där allt läggs i samma form.
Garnera brownien med choklad, hackade pekannötter och rosenblad.
Garnera brownien med choklad, hackade pekannötter och rosenblad. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 dl pekannötter
  • 150 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 175 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl muscovadosocker - ljust
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 0,75 dl kakao
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 krm salt
  • 75 g nougat

Garnering

  • smält ripplad choklad, pekannötter och torkade rosenblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka nötter och choklad. Smält smöret. Tillsätt chokladen och låt den smälta.

  2. Vispa, ägg, muscovadosocker och strösocker ljust och fluffigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Häll chokladsmöret i äggsmeten och vänd runt. Sikta ner mjölblandningen och blanda till en jämn smet. Tillsätt nötterna.

  3. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.  Skär nougaten i bitar, tryck ner dem i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.

  4. Garnera med choklad, hackade pekannötter och rosenblad. Skär kakan i rutor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!