00000

Lyxig brownie för speciella stunder. Apelsinchokladen kan ersättas med annan sort, tänk bara på att välja choklad av god kvalitet och gärna 60–70 % kakaohalt.

För 20 bitar

Ingredienser

Brownie med apelsinchoklad och hasselnötter

200 g mörk choklad med apelsinsmak
225 g smör
3 dl farinsocker
4 ägg
1/2 dl mjölk (3 %)
2 1/2 dl vetemjöl (150 g)
2 msk kakao
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g hasselnötter

Garnering

100 g mörk choklad (70%)
50 g hasselnötter
1/2 tsk flingsalt

15 min + 25 min i ugn

Brownie med apelsinchoklad och hasselnötter

1. Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen.

2. Vänd ner sockret i chokladsmöret och vispa tills sockret lösts upp. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner mjölken. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Rör i de hela hasselnötterna.

3. Klä en ugnsform, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna i formen.

4. Garnering: Smält chokladen och pensla kakan med den. Hacka nötterna och strö dem och saltet över kakan. Låt stelna.

5. Skär brownien i små rutor. Går bra att frysa.