Bombay / Brommagryta är en mustig köttgrytra med massor av grönsaker som räcker till många. Köttet skär vi ganska smått så att grytan kan ätas med bara gaffel – bekvämt om man äter på stående fot!

För 10 personer

Ingredienser

Brommagryta

1 kg fläskkarré benfri eller utskuren kotlettrad
4 lökar stora gula eller vita
500 g champinjoner
5 paprikor i olika färger
3 vitlöksklyftor
0,5 dl rapsolja + 25 g smör
2 msk currypasta
3 grönsaksbuljongtärningar
3 dl vatten
2 burk kikärter burkar, á 400 g
3 dl yoghurt turkisk
2 dl ajvar relish mild
2 tsk sambal oelek

Servering

1 ris kokt

Recept på Bromma-gryta

  1. Skiva och skär köttet i små munsbitar. Skär lök, champinjoner och paprika i bitar. Hacka vitlöken.
  2. Värm oljan och smöret i grytan. Bryn köttet till fin färg.
  3. Rör ner vitlök och curry.
  4. Lägg i löken och låt det koka upp.
  5. Tillsätt buljongtärningar, vatten, svamp, paprika och kik-ärter. Koka upp och koka 10 min under lock.
  6. Rör om och tillsätt yoghurt, ajvar relish och sambal.