00000

Vid sidan om kaprispotatisen passar det bra att servera en blandning av snabbt kokta sugar snaps eller vanliga sockerärter och körsbärstomater till kycklingen.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer, (500 g)
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 formfranska, skivor
1 dl parmesanost, färskriven
2 msk bladpersilja, hackad
2 msk smör + rapsolja

POTATIS

800 g potatisar, (8-10 st)
1 rödlök
0,5 dl kapris
2 msk bladpersilja, hackad
2 msk vitvinsvinäger
0,5 dl olivolja
2 msk vatten
0,5 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

1. Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna ca 3 min per sida. Krydda med salt och peppar. Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat.
2. Smula sönder brödet och blanda med ost, persilja och smör- & rapsolja. Fördela blandningen över kycklingen.
3. Tillaga den mitt i ugnen, ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt.
4. Skala och skär potatisen i skivor. Koka skivorna mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna och ånga av.
5. Skala och skär under tiden rödlöken i tunna skivor. Mixa hälften av kaprisen med persilja, vinäger, olivolja och vatten med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
6. Varva potatisen med lök och den gröna vinägretten i en skål. Strö över resterande kapris.
7. Servera kycklingen med potatis, tomater och sallad.