1. Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna ca 3 min per sida. Krydda med salt och peppar. Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat.
2. Smula sönder brödet och blanda med ost, persilja och smör- & rapsolja. Fördela blandningen över kycklingen.
3. Tillaga den mitt i ugnen, ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt.
4. Skala och skär potatisen i skivor. Koka skivorna mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna och ånga av.
5. Skala och skär under tiden rödlöken i tunna skivor. Mixa hälften av kaprisen med persilja, vinäger, olivolja och vatten med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
6. Varva potatisen med lök och den gröna vinägretten i en skål. Strö över resterande kapris.
7. Servera kycklingen med potatis, tomater och sallad.
Bröd- och ostbakad kyckling med kaprispotatis
Vid sidan om kaprispotatisen passar det bra att servera en blandning av snabbt kokta sugar snaps eller vanliga sockerärter och körsbärstomater till kycklingen.
För 4 person(er)
Ingredienser
4 | kycklingfiléer, (500 g) |
1 msk | smör |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
2 | formfranska, skivor |
1 dl | parmesanost, färskriven |
2 msk | bladpersilja, hackad |
2 msk | smör + rapsolja |
POTATIS
800 g | potatisar, (8-10 st) |
1 | rödlök |
0,5 dl | kapris |
2 msk | bladpersilja, hackad |
2 msk | vitvinsvinäger |
0,5 dl | olivolja |
2 msk | vatten |
0,5 krm | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |