Bröd med cheddarost och rosmarin

Ljuvligt gott nybakat och ljummet med smör eller marmelad till en kopp te.
Katarina Carlgren
Foto: Thomas Carlgren

Ingredienser

  • 2,5 dl mjölk - rumsvarm
  • 1 dl filmjölk - eller yoghurt, rumsvarm
  • 60 g smör - smält och avsvalnat
  • 1 ägg - rumsvarmt
  • 6,5 dl vetemjöl - (390 g)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt
  • 150 g cheddarost - riven
  • 1 msk rosmarin - finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Vispa ihop mjölk, filmjölk, smör och ägg i en bunke. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Vänd ner mjölblandningen i smeten tillsammans med cheddarost och rosmarin. Arbeta ihop till en kladdig smet.

  2. Fördela smeten i en smord avlång form, ca 2 liter. Grädda brödet i nedre delen av ugnen 50–60 min, känn med en sticka om brödet är klart. Låt det svalna i formen ca 10 min innan det stjälps upp på galler och får kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!