00000

Broccolisoppa med pocherat ägg. Se till att steka fläsket riktigt knaprigt, 
brunt och sprött. Gott till broccolisoppa!

För 4 portioner

Ingredienser

1 stor potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 liter vatten
3 msk konc kycklingfond
2 broccoli
1 knipa persilja
1 dl mellangrädde
1 dl mjölk
200 g rökt sidfläsk
olivolja
salt + nymald svartpeppar

Pocherat ägg

1 liter vatten
2 msk ättika (12 %) alt vitvinsvinäger
1 krm salt
4 ägg

30 min

Broccolisoppa med ägg

 

1. Skala och skär potatisen i små bitar.
2. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs lökhacket i 2 msk olja utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt fräsa 1 minut. Tillsätt 
vatten, kycklingfond och potatis. Koka potatisen mjuk, ca 10 min.
3. Skölj och skär broccolin i bitar (lägg undan några små buketter att garnera soppan med). Tillsätt broccolin till soppan och låt koka 5 min.
4. Finhacka persiljan. Tillsätt den samt grädde och mjölk till soppan. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender. Krydda med 
1 tsk salt och 2 krm peppar.
5. Tärna fläsket smått. Knaperstek det 5 min.
6. Pocherat ägg: Koka upp vatten, ättika och salt. Sänk värmen något. Knäck äggen, ett i taget, i en kopp och häll försiktigt ner i kastrullen. Sjud äggen 4–6 min (äggvitan ska vara fast, äggulan lös).
7. Servera soppan med ägg och fläsk. Toppa med de sparade broccolibuketterna.

Fler recept med: Fläskkött, Grönsaker, Övrigt, Soppa