25 min
Gör så här:
- Bryt broccolin i små buketter. Skala stjälken och skär i bitar. Mixa broccolin till smulor i en matberedare. Skölj av saltet från kaprisen och finhacka den. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finriv äpplet.
- Blanda broccoli, kapris, lök och äpple. Häll över olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
- Koka upp 2 liter vatten i en kastrull. Häll i ättiksprit och tillsätt 1/2 tsk salt. Sänk värmen så att det sjuder. Knäck alla äggen försiktigt
i en bunke, gulorna måste vara hela. Rör upp en virvel i vattnet. Sänk ner en kant på bunken 1 cm ner i vatten. Häll ut äggen i vattnet. Låt vattnet precis bara börja sjuda igen och sjud äggen ca 4 min. Lyft försiktigt upp äggen med en hålslev. - Lägg broccolismulet på ett fat och toppa med äggen. Krydda äggen med 1/2 krm salt och 1/2 krm peppar och ät direkt