Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurt

Recept på broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurt. Fetaosten ger god sälta i biffarna. En klick yoghurt smaksatt med citron ger syrligt sting. 

25 minuter

Recept på broccoli- och fetaostbiffar:

 

  1. Sås: Blanda yoghurt och citronskal. Krydda med salt och peppar. Låt stå i kylen. 
  2. Sallad: Ansa och hyvla broccolin tunt på mandolin. Bryt bladen på salladen. Låt oliverna rinna av. Blanda broccoli, sallad och oliver med olja och krydda med peppar. Repa över dillen.
  3. Skär broccolin i mindre bitar. Tina sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Mixa broccoli och bönor i matberedare. Tillsätt ägg och majsstärkelse och krydda med salt och peppar. Smula fetaosten och blanda den med grönsakssmeten.
  4. Forma smeten till små biffar, gärna med ett matskedsmått. Stek dem i olja runtom ca 6 min. 
  5. Servera de nystekta biffarna med sallad, sås och bröd. 

Av Ulla Karlström

 
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!
Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från