Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurt

Recept på broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurt. Fetaosten ger god sälta i biffarna. En klick yoghurt smaksatt med citron ger syrligt sting. 

För 4 personer

Ingredienser

250 g broccoli färsk
1 paket sojabönor fryst, (250 g)
2 ägg
3 msk Maizena majsstärkelse
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
150 g fetaost
2 msk olivolja

Sås:

2 dl matyoghurt
1 tsk citronskal rivet
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Sallad:

250 g broccoli färsk
100 g gemsallad
1 burk gröna oliver stora, (200 g)
1 msk olivolja
1 krm svartpeppar nymald
0,5 kruka dill

Tillbehör:

50 g surdegsbröd per person

25 minuter

Broccoli- och fetaostbiffar — gör så här:

  1. Sås: Blanda yoghurt och citronskal. Krydda med salt och peppar. Låt stå i kylen. 
  2. Sallad: Ansa och hyvla broccolin tunt på mandolin. Bryt bladen på salladen. Låt oliverna rinna av. Blanda broccoli, sallad och oliver med olja och krydda med peppar. Repa över dillen.
  3. Skär broccolin i mindre bitar. Tina sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Mixa broccoli och bönor i matberedare. Tillsätt ägg och majsstärkelse och krydda med salt och peppar. Smula fetaosten och blanda den med grönsakssmeten.
  4. Forma smeten till små biffar, gärna med ett matskedsmått. Stek dem i olja runtom ca 6 min. 
  5. Servera de nystekta biffarna med sallad, sås och bröd. 

Av Ulla Karlström

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️