Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurt

Recept på broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurt. Fetaosten ger god sälta i biffarna. En klick yoghurt smaksatt med citron ger syrligt sting. 
Recept på broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurt.
Recept på broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurt. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 g broccoli - färsk
  • 1 pkt sojabönor - fryst, (250 g)
  • 2 ägg
  • 3 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 150 g fetaost
  • 2 msk olivolja

Sås

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Sallad

  • 250 g broccoli - färsk
  • 100 g gemsallad
  • 1 burk gröna oliver - stora, (200 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 kruka dill

Tillbehör

  • 50 g surdegsbröd - per person

Gör så här

  1. Sås: Blanda yoghurt och citronskal. Krydda med salt och peppar. Låt stå i kylen. 

  2. Sallad: Ansa och hyvla broccolin tunt på mandolin. Bryt bladen på salladen. Låt oliverna rinna av. Blanda broccoli, sallad och oliver med olja och krydda med peppar. Repa över dillen.

  3. Skär broccolin i mindre bitar. Tina sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Mixa broccoli och bönor i matberedare. Tillsätt ägg och majsstärkelse och krydda med salt och peppar. Smula fetaosten och blanda den med grönsakssmeten.

  4. Forma smeten till små biffar, gärna med ett matskedsmått. Stek dem i olja runtom ca 6 min. 

  5. Servera de nystekta biffarna med sallad, sås och bröd. 

  6. Av Ulla Karlström

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!