Broccoli- och blomkålspasta

Recept på broccoli- och blomkålspasta. Denna pastarätt är barnens vego­favorit. Saffran kan kännas väl lyxigt och går bra att utesluta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g pasta - gärna penne
  • 25 g pinjenötter
  • 600 g broccoli och blomkål
  • 1 msk olivolja - + 1 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 1 lök - gul
  • 1 king solo vitlök
  • 0,5 saffran - (à 0,5 g) eller en nypa hela saffrantrådar
  • 2 krm chiliflakes
  • 0,5 dl parmesan - riven + 0,5 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 2 dl av pastavattnet.

  2. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna. Skär blomkål och broccoli i större buketter och sedan i skivor.

  3. Stek blomkål och broccoli i 1 msk olja och salt. Stek i två omgångar på medelvärme tills grönsakerna blir genomstekta och lätt brynta. Ta upp och låt överflödig olja rinna av på hushållspapper.

  4. Skala, halvera och skiva lök och vitlök. Fräs löken glansig i 1 msk olja. Tillsätt saffran och chiliflakes. Låt fräsa 2-3 min. Häll på 1 dl av pastakokvattnet.

  5. Blanda pastan med broccoli, blomkål, lök, 1/2 dl parmesanost och pinjenötter. Späd med ca 1 dl pastakokvatten. Värm under försiktig omrörning. Servera med parmesanost.

  6. Ca 480 kcal per portion 15 g fett 19 g protein 62 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!