Broccoli- och blomkålspasta – gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 2 dl av pastavattnet.
- Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna. Skär blomkål och broccoli i större buketter och sedan i skivor.
- Stek blomkål och broccoli i 1 msk olja och salt. Stek i två omgångar på medelvärme tills grönsakerna blir genomstekta och lätt brynta. Ta upp och låt överflödig olja rinna av på hushållspapper.
- Skala, halvera och skiva lök och vitlök. Fräs löken glansig i 1 msk olja. Tillsätt saffran och chiliflakes. Låt fräsa 2-3 min. Häll på 1 dl av pastakokvattnet.
- Blanda pastan med broccoli, blomkål, lök, 1/2 dl parmesanost och pinjenötter. Späd med ca 1 dl pastakokvatten. Värm under försiktig omrörning. Servera med parmesanost.
Ca 480 kcal per portion
15 g fett 19 g protein
62 g kolhydrater