Brioche-hamburgerbröd

Recept på briochehamburgerbröd. Perfekta hamburgerbröd som är lätt söta och fluffiga. Inkråmet är mjukt och luftigt och tar upp smakerna från en saftig ­ham­burgare bra.

Ingredienser

  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2,5 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 7,5 dl vetemjöl - special (450 g)
  • 50 g smör - rumsvarmt

Pensling

  • 1 ägg

Gör så här

  1. Värm vatten och mjölk till 37°. Rör ut jästen med lite av vätskan och tillsätt socker, salt, ägg och mjöl, spara ca 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen i maskin ca 5 min. Klicka ner smöret mot slutet. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.

  2. Arbeta degen lätt i maskinen. Ta upp på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 12 bitar. Forma bitarna till runda bullar och platta ut dem lätt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ytterligare ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°.

  3. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!