Bresaolafilé med sparrissås

Alla älskar paket. I synnerhet om det är ett gott festpaket med italienska smaker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 bresaola - tunna skivor

Sås

  • 500 g grön sparris - färsk
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g getost - fransk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • delikatesspotatisar - ugnstekta, hela eller klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Sås: Skär av det nedersta på sparrisen. Koka knappt hälften av sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Ta upp den och spara kokvattnet.

  3. Skär den kokta sparrisen i bitar och mixa den slät med 1 dl kokvatten. Häll i grädden och hälften av getosten. 4.Mixa och smaksätt med salt och peppar. Häll såsen i en ugnssäker form.

  4. Putsa köttet fritt från hinnor. Skär det i bitar. Krydda med salt och peppar.

  5. Bryn köttet runt om i smör en het stekpanna. Ta upp det. Linda 2 skivor bresaola runt varje köttbit och fäst med tandpetare.

  6. Lägg ner köttet i såsen och stek i mitten av ugnen ca 10 minuter tills innertemperaturen är 65°. 8.Koka sparrisen, som är kvar, lättsaltat vatten ca 3 minuter.

  7. Ta bort tandpetarna och smula över getosten som är kvar på det färdigstekta köttet. Servera med sparris och potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!