00000

Lufttorkat nötkött, oliver, kapris och parmesan - fyra salta italienare som trivs ihop med svalt vin.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 fänkål liten
1 knippa rädisor
2 bresaola tunt skivad
12 oliver gröna
12 cocktailkapris
1 dl parmesanost hyvlad

Dressing:

1 tsk fänkålsfrön
1 tsk dijonsenap
4 msk olivolja
0,5 citron, rivet skal + 2 tsk pressad saft
1 krm svartpeppar nymald

1. Ansa och skiva fänkål och rädisor mycket tunt, gärna på mandolin. Lägg i iskallt vatten.
2. Dressing: Rosta fänkålsfröna i torr panna. Mortla fröna och blanda dem med senap, olivolja,  citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg bresaolaskivorna på tallrikar. Blanda fänkål och rädisor med 1 msk av dressingen.  Lägg salladen på köttet. Strö över oliver, kapris och parmesanost.
4. Ringla över resten av dressingen och servera med bröd.

Fler recept med: Buffémat, Fest, Övrigt, Smårätter, Snittar