1. Ansa och skiva fänkål och rädisor mycket tunt, gärna på mandolin. Lägg i iskallt vatten.
2. Dressing: Rosta fänkålsfröna i torr panna. Mortla fröna och blanda dem med senap, olivolja, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg bresaolaskivorna på tallrikar. Blanda fänkål och rädisor med 1 msk av dressingen. Lägg salladen på köttet. Strö över oliver, kapris och parmesanost.
4. Ringla över resten av dressingen och servera med bröd.
Bresaolacarpaccio med fänkåls- och rädissallad
Lufttorkat nötkött, oliver, kapris och parmesan - fyra salta italienare som trivs ihop med svalt vin.
För 4 person(er)
Ingredienser
1 | fänkål, liten |
1 knippa | rädisor |
2 | bresaola, tunt skivad |
12 | oliver, gröna |
12 | cocktailkapris |
1 dl | parmesanost, hyvlad |
Dressing:
1 tsk | fänkålsfrön |
1 tsk | dijonsenap |
4 msk | olivolja |
0,5 | citron, rivet skal, + 2 tsk pressad saft |
1 krm | svartpeppar, nymald |