Bresaola med pecorino och pinjenötter

Recept på bresaola med pecorino och pinjenötter. Lättfixad plocktallrik. Ost och nötter är gott till tunn skivad bresaola.
Anna Wendt
Recept på bresaola med pecorino och pinjenötter.
Recept på bresaola med pecorino och pinjenötter. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 150 g bresaola - i skivor
  • 50 g pecorino
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 0,5 tsk citronskal - rivet
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Lägg bresaolaskivorna på ett stort fat. Hyvla över osten och strö över basilikablad.

  2. Rosta pinjenötterna i en torr panna och strö dem över bresaolan. Strö över citronskal och ringla över olja. Krydda med salt och peppar. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!