Bresaola med pecorino och pinjenötter

Recept på bresaola med pecorino och pinjenötter. Lättfixad plocktallrik. Ost och nötter är gott till tunn skivad bresaola.

För 6 personer

Ingredienser

150 g bresaola i skivor
50 g pecorinoost
0,5 kruka basilika
0,5 dl pinjenötter
0,5 tsk citronskal rivet
1 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald

10 minuter

Bresaola med pecorino och pinjenötter – gör så här:

  1. Lägg bresaolaskivorna på ett stort fat. Hyvla över osten och strö över basilikablad.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr panna och strö dem över bresaolan. Strö över citronskal och ringla över olja. Krydda med salt och peppar. 

 

Boksuccén ”Plockmat”

Mer plockmat? Här hittar du recept för stora och små tillfällen.

Fler recept med: Buffémat, Italienskt, Övrigt