00000

Kryddrik kötträtt med smak av kanel, salvia och kryddnejlika. Serveras med grönsaker som selleri och morot.

För 4 portioner

Ingredienser

Bräserat oxkött i paprika- och tomatsås

600 g oxkött, (fransyska eller rulle)
200 g passerade tomater, Mutti Passata
1 msk tomatpuré, Mutti Triplo Concentrato trippelkoncentrad
1 gul lök
1 morot
1 selleristjälk
1 klyfta vitlök
2 gula paprikor
5 dl rött vin
1 msk olivolja, extra jungfruolja
kryddnejlikor
kanel
lagerblad
salvia
rosmarin
salt

Så här gör du:

Hacka löken, moroten och sellerin. Fräs upp dem tillsammans med vitlöksklyftan i en matsked olja i en kastrull.

Tillsätt sedan köttet och bryn det på hög värme på alla sidor.

Tillsätt det röda vinet och låt bräsera. Ta upp köttet när det har bräserat klart.

Tillsätt Mutti Passata passerade tomater, Mutti Triplo Concentrato trippelkoncentrad tomatpuré, örterna och kryddorna och låt koka upp.

Lägg tillbaka köttet i kastrullen. Smaka av med salt och peppar.

Täck köttet med vatten (eller grönsaksbuljong) och låt det sjuda på låg värme i minst 2 1/2 timme.

Ansa paprikorna under tiden och hacka dem grovt. Tillsätt dem till det bräserade köttet när det har gått tre fjärdedelar av koktiden.

Skär upp köttet i skivor. Servera med tomat- och paprikasåsen. Om du önskar en krämigare sås kan du köra den i mixer.

Fler recept med: Italienskt, Kött, Övrigt