Bräserad palste­rnacka med apelsin, libbsticka och rågbröd

Bräserad palste­rnacka med apelsin, libbsticka och rågbröd är oväntat gott och spännande. Den söta och mjälla smaken på palsternackan får en god syra av apelsin.
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 10 palsternackor - späda, små
  • 600 g smör - + 1 msk
  • 3 dl apelsin - färskpressad
  • 6 kvistar backtimjan
  • 3 kvistar libbsticka
  • 1 krm salt
  • 100 g rågbröd - grovt

Garnering

  • libbsticka
  • apelsinskal - rivet

Gör så här

  1. Skrubba palsternackorna rena. Smält 600 g smör i en vid kastrull. Tillsätt apelsinsaft, timjan och libbsticka. Lägg i palsternackorna, vätskan ska precis täcka.

  2. Låt palsternackorna koka under lock tills de är genommjuka. Ta upp dem och krydda med salt.

  3. Rosta rågbrödet i en brödrost. Mixa rågbrödet i hushållsmixer till smulor eller stöt dem i mortel. Stek brödet krispigt i 1 msk smör. Häll av på hushållspapper och låt fettet rinna av.

  4. Rulla palsternackorna i det krispiga brödet. Garnera med libbsticka och strö över apelsinskal.

  5. Tips: Smöret som palsternackorna kokat i kan silas av, sparas och användas som kryddsmör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!