Bräserad fläskkarré, chorizo och linser

Det spanska rödvinet René Barbier smakar bra i en kryddstark gryta med fläskkött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,2 kg fläskkarré - benfri
  • 4 chorizo
  • 1 msk smör - + 1 msk smör
  • 3 dl rött vin - rené barbier
  • 3 dl vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 tsk salt
  • 2 burkar linser - svarta eller gröna (à 400g)
  • 500 g steklök

Gör så här

  1. Putsa köttet noga och skär det i lagom stora grytbitar, ca 2 x 2 cm. Skiva chorizon och stek den i 1 msk smör. Ta upp korven och bryn köttet i fettet från korven.

  2. Lägg köttet och hälften av korven i en stekgryta. Tillsätt vin och vatten. Smula ner buljongtärningarna och salta. Sjud på svag värme under lock ca 2 timmar, tills köttet är riktigt mört.

  3. Skölj linserna i rinnande, kallt vatten. Låt dem rinna av väl. Skala och stek löken i 1 msk smör på medelvärme tills den mjuknat något.

  4. Ta upp den kokta korven, som bara kokat med för smakens skull, ur grytan. Blanda ner den smörstekta korven, linserna och löken i grytan. Värm före servering. Servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!