Bräserad brysselkål med katrinplommon

Brysselkålen får en god, lite söt smak av katrinplommon och äppeljuice.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g brysselkål
  • 1 msk smör
  • 30 g katrinplommon
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 tsk bladpersilja - strimlad
  • 1,25 dl äppeljuice - färskpressad
  • 0,5 gul lök

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen och förväll den i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt brysselkålen rinna av.

  2. Stek den på medelhög värme i smör i en stekpanna tills den fått fin färg, ca 3 min.

  3. Skala och finhacka löken. Strimla katrinplommonen.

  4. Lägg lök och plommon i stekpannan. Häll på juice, vinäger och salt och bräsera kålen tills den är mjuk men fortfarande har tuggmotstånd, ca 10 min. Blanda ner persiljan precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!