Brännvinstryfflar

00000

Recept på brännvinstryfflar. Tryffel med smak av O P Anderson akvavit. Apelsin passar till OP-kryddningen med sin smak av anis, kummin och fänkål.  

För 65 tryfflar:

Ingredienser

2,5 dl vispgrädde
1 msk rårörsocker
1 apelsin rivet skal
350 g mörk choklad (70 %)
50 g smör rumsvarmt
2 msk O P Anderson akvavit

Garnering:

kakao

30 minuter + 5 timmar att stelna

Brännvinstryfflar – gör så här:

  1. Koka upp grädden med socker och apelsinskal. Ta kastrullen från värmen. Finhacka chokladen och rör ner den i grädden, rör tills den smält helt.
  2. Tillsätt smör och rör tills det smält helt. Blanda ner O P och vispa tills chokladen är jämn och blank. Låt halvstelna i rumstemperatur övertäckt med plastfolie ca 5 timmar.
  3. Ställ ut formar på en plåt eller bricka. Häll upp smeten i spritspåse. Spritsa smeten i formarna. Låt stelna i kylen. Pudra över kakao. Förvara tryfflarna i tättslutande burk i kylskåp.

Recept av Ulrika Forsell

Fler recept med: Choklad, Godis, Jul, Övrigt