På det tunt skurna brödet ligger skivad oxbringa som brynts helt lätt före serveringen. Köttet kan även serveras som det är.

För 8 person(er)

Ingredienser

Till kokningen:

700 g oxbringa rimmad
2 lagerblad
2 kryddnejlikor
2 kryddpepparkorn krossade
1 gul lök klyftad
1 l vatten

Grovkornig senap:

1 msk senapskorn bruna och hela
1 msk senapskorn gula och hela
1 msk honung
1 dl originalsenap Slotts
1 tsk senapspulver Colman’s

Servering:

senapsört eller någon annan färsk ört
8 sirapskavring skivor
3 msk smör
4 saltgurkor

1. Oxbringa: Lägg den flata oxbringan i en kastrull. Häll på kokande vatten så att det täcker. Koka upp och skumma. Lägg i kryddor och lök. Låt koka ca 3 timmar under lock. Känn med en gaffel när den släpper från köttet.
2. Lyft försiktigt upp köttet och lägg det på ett fat. Låt svalna och låt stå i kylen över natten med en fuktig handduk över.
3. Senap: Koka senapskornen mjuka i lite vatten, ca 5 min. Häll av vattnet och blanda senapskornen med resten av ingredienserna. Låt senapen stå i kylen ca 1 dygn för att mogna.

-Hit går bra att förbereda-

4. Servering: Skär köttet i vackra skivor. Bred smör på brödet, Skiva saltgurkan och fördela dem på brödet. Bryn oxbringan hastigt i lite smör och lägg den på brödet. Klicka på senap och garnera med senapsört.