Oxbringan kan lagas dagen före. Skiva och stek hastigt vid servering.

För 4 personer

Ingredienser

700 g oxbringa rimmad
600 g småpotatisar kokta
1 + 1 msk smör
1 msk rapsolja
1 tsk salt + 2 krm
1 tsk strösocker + 2 krm
3 äpplen små

Blomkålscrème

400 g blomkål
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk salt

Garnering

vattenkrasse

30 min + 2 1/2 timmes koktid

Recept: Bräckt oxbringa med blomkålscrème, stekt äpple och sockerstekt potatis

Gör så här:

  1. Lägg oxbringan i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka bringan tills den är mör, ca 2 ½ timme. Låt kallna.
  2. Blomkålscrème: Ansa och skär blomkålen i mindre bitar. Koka den mjuk i grädde och mjölk. Mixa blomkål och vätska slätt med mixerstav. Krydda med salt. Låt kallna.
  3. Koka potatisen mjuk och stek den i 1 msk smör och olja tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 tsk socker.
  4. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek äppelklyftorna i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt och 2 krm socker.
  5. Skär oxbringan i skivor och bräck den hastigt i en torr, het stekpanna. Servera med blomkålskräm, potatis och äppelklyftor. Garnera med vattenkrasse.