Bowl med matvete och rostade morötter

Bowl med matvete, rostade morötter och sojamarinerad svamp är fylld av godsaker som tillsammans blir en varm matig sallad. Vad sägs om saffranskokta gryn, sojamarinerad svamp, rostade morötter och dressing?
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g morötter - gärna olika färg
  • 300 g matvete - mathavre, kamutvete eller andra gryn
  • 1 pkt saffran - (1/2 g)
  • 300 g champinjoner
  • 2 msk soja - japansk
  • 50 g babyspenat
  • 150 g fetaost
  • 1 krm timjan
  • smör
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° och varmluft. Skala och halvera morötterna. Blanda dem med 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg morötterna på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Koka grynen enligt anvisningarna på förpackningen tillsammans med saffran.

  3. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Blanda dem med soja. Bryn svampen 1 msk smör på medelvärme ca 10 min.

  4. Blanda en dressing av 2 msk olja, 1 msk vinäger, 1 krm salt och smulad timjan.

  5. Lägg upp grynen i skålar och lägg morötter, svamp och spenaten i grupper runtom.  Strö över smulad fetaost och häll över dressingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!