4.14.14.14.14.1

Bovetemuffins med äpple och kanel är saftiga glutenfria muffins utan tillsatt socker.

För 12 muffins:

Ingredienser

2,5 dl mandelmjöl
2,5 dl havregryn
1,5 dl bovetemjöl
2 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel, mald
1 tsk kardemumma, mald
2 krm salt
3 ägg
1,5 dl yoghurt, naturell (3 %)
0,75 dl kokosolja, smör eller rapsolja
10 dadlar, färska, utan kärnor
1 dl äppelmos
1 msk lönnsirap
2 äpplen

15 minuter + 20 minuter i ugn

Bovetemuffins med äpple och kanel – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa ihop alla torra ingredienser i en matberedare eller med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!) så att havregrynen blir till ett fint pulver. Lägg över mjölblandningen i en bunke.
  2. Mixa ägg, yoghurt, kokosolja, dadlar, äppelmos och lönnsirap i matberedare till en len och krämig smet. Blanda ner smeten i mjölblandningen.
  3. Kärna ur äpplena. Grovriv 1 1/2 äpple och skär den återstående halvan i skivor. Blanda ner äppelrivet i smeten.
  4. Fördela smeten i pappersformar ställda i en muffinsplåt och stick ner en liten äppelskiva i varje. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Tips. Bovetemuffinsen går bra att frysa om det blir några över.

Baka med Allt om Mat – baktips i vårt färska nyhetsbrev

nyhetsbrev baka med allt om mat

Älskar du också att baka? Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!