Bovetemuffins med äpple och kanel
Ingredienser
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2,5 dl havregryn
- 1,5 dl bovetemjöl
- 2 msk potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel - mald
- 1 tsk kardemumma - mald
- 2 krm salt
- 3 ägg
- 1,5 dl yoghurt - naturell (3 %)
- 0,75 dl kokosolja - smör eller rapsolja
- 10 dadlar - färska, utan kärnor
- 1 dl äppelmos
- 1 msk lönnsirap
- 2 äpplen
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Mixa ihop alla torra ingredienser i en matberedare eller med mixerstav så att havregrynen blir till ett fint pulver. Lägg över mjölblandningen i en bunke.
-
Mixa ägg, yoghurt, kokosolja, dadlar, äppelmos och lönnsirap i matberedare till en len och krämig smet. Blanda ner smeten i mjölblandningen.
-
Kärna ur äpplena. Grovriv 1 1/2 äpple och skär den återstående halvan i skivor. Blanda ner äppelrivet i smeten.
-
Fördela smeten i pappersformar ställda i en muffinsplåt och stick ner en liten äppelskiva i varje. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.
-
Tips: Bovetemuffinsen går bra att frysa om det blir några över.