Bovetegröt med blåbärssirap

Bovete är en mineralrik ört, som liknar sädesslag. Perfekt att göra gröt på!
Petra Lindstrand
Bovetegröt med blåbärssirap
Bovetegröt med blåbärssirap Foto: Ulrika Pousette

Bovetegröt med blåbärssirap

  • 3 dl bovete - helt
  • 6 dl vatten
  • 0,75 tsk salt
  • 1 banan
  • 2 msk linfrön

Blåbärssirap

  • 1 pkt blåbär - frysta, (225 g)
  • 1 msk agavesirap

Tillbehör

  • 1 dl valnötter - grovhackade
  • 4 dl havremjölk

Gör så här

  1. Spola bovetet först med hett vatten och sedan med kallt vatten. Lägg det i en kastrull och tillsätt vatten och salt. Småkoka tills bovetet är mjukt, ca 20 min.

  2. Skala och skär bananen i bitar. Blanda ner bitarna i gröten när 2–3 min återstår av koktiden. Rör ner linfröna.

  3. Tina blåbären. Spara ca 2 msk blåbär till garnering.

  4. Mixa resten av blåbären och agavesirap med mixerstav.

  5. Ringla sirapen över gröten. Servera med valnötter och havremjölk.

Testa också! Bovetegröt med blåbär och rostad nöt- och kokosmix

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!