Bovetegröt med blåbär och rostad nöt- och kokosmix

Recept på bovetegröt med blåbär och rostad nöt- och kokosmix. Bovete är glutenfritt och ett bra alternativ till andra grötsorter. Koka till en len gröt och servera med härlig topping.
Anna Wendt
Recept på bovetegröt med blåbär och rostad nöt- och kokosmix.
Recept på bovetegröt med blåbär och rostad nöt- och kokosmix. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2 dl bovete - helt
  • 5 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 dl blåbär - frysta
  • 0,5 tsk kardemumma - finstött
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 krm kanel - mald
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • mjölk
  • nötmix
  • kokoschips - rostade
  • blåbär - färska
  • honung - eller agavesirap
  • äppelmos

Gör så här

  1. Skölj bovetet först i hett och sedan i kallt vatten.

  2. Koka upp vatten och kokosmjölk i en kastrull. Tillsätt bovete, blåbär, kardemumma, vanilj, kanel och salt och koka utan lock ca 20 min på svag värme. Rör om då och då.

  3. Servera gröten med mjölk, nötter, kokoschips, blåbär, honung och äppelmos.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!