I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

En härlig köttbit smakar ännu bättre med en riktigt smarrig sås som ger typisk höstkänsla. Passar lika bra till vardag som på fest.

För 4 portioner

Ingredienser

8 skogschampinjoner, kvartade
10 små gula steklökar
100 g grovstrimlat varmrökt sidfläsk
2 dl rödvinbärs- eller blandsaft
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
4 dl vatten 2/3 dl
5 kvistar färsk timjan
1 kvist färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
1/2 skivad vitlöksklyfta
Salt & grovmalen svartpeppar

1. Stek champinjoner, lök, fläsk, timjan och vitlök i en sauteuse (såskastrull) på medelstark värme i lite smör tills allt fått fin färg.

2. Häll på vin, vatten och koncentrerad fond.

3. Låt koka ihop tills ca 3 dl vätska återstår och red av med lite majsstärkelse utrört i vatten till önskad konsistens.

4. Smaka av med salt och svartpeppar.