3.73.73.73.73.7

Bountyrutor smakar precis som godiset bounty, kokos och choklad, sött och gott.

För 24 rutor:

Ingredienser

3 ägg
4,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
225 g smör
2 dl vatten, kokande 

Kokoskräm:

225 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
200 g kokos, riven

Garnering:

200 g choklad, ljus
0,5 msk rapsolja

30 minuter + 20 minuter i ugn + 30 minuter i kyl

Bountyrutor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i äggblandningen.
  2. Smält smöret. Tillsätt vattnet och låt koka upp. Häll vätskan i äggblandningen.  Vispa ihop till en smet.
  3. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 24 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i frysen ca 30 min.
  4. Kokoskräm: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos. Bred kokoskrämen på chokladbotten.
  5. Garnering: Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Blanda i olja. Bred ut chokladen över kokosfyllningen och låt den stelna. Skär kakan i rutor. Förvara rutorna i kylen.

Recept Linda Andersson, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar