00000

Bountybollar är snabbfixade och underbart goda små munsbitar med smak av kokos och apelsin. Ett tips är att dubbla satsen, de brukar ha strykande åtgång.

För 15-20 stycken:

Ingredienser

50 g smör
100 g kokos, riven
2 dl florsocker
0,5 dl vispgrädde
1 tsk apelsinskal, rivet
1 krm salt
200 g choklad, mörk eller vit eller hälften av varje

Garnering:

apelsinskal

25 minuter + 1 timme i frys + tid att stelna

Bountybollar – gör så här:

  1. Smält smöret och blanda med kokos, florsocker, grädde, apelsinskal och salt. Rulla smeten till bollar och lägg på ett fat. Ställ faten i frysen och låt stelna ca 1 timme.
  2. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och strö över lite rivet apelsinskal eller flingsalt. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt stelna. Lägg eventuellt bollarna i knäckformar.

Recept: Anna Wendt

Fler recept med: Bakning, Godis, Jul, Julgodis