3.83.83.83.83.8

Bo Axlund från Vaxholm tipsar här om sin absolut bästa grillsås. Den är mustig, god och snabblagad. Det går bra att spara den i en burk med lock i kylskåpet upp till 2 veckor.

För 6 dl

Ingredienser

1 dl ketchup
1 dl chilisås
1 dl HP-sås
1 dl ljus sirap
0,5 dl tomatpuré
0,5 dl olivolja
2 msk worcestersås
2 msk kinesisk soja
1 msk herbes de Provence
0,5 msk sambal oelek
0,5 msk tabasco chipotle
0,5 msk hickory liquid smoke
0,5 tsk salt

Grillsås – gör så här:

  1. Blanda samman alla ingredienserna i en skål. Smaka av med salt.
  2. Låt såsen stå och mogna ca en timme i kylskåpet innan den serveras till grillat kött eller kyckling.
Fler recept med: Sås och marinad