33333

Ett mustigt surdegsbröd är gott att bryta av till soppan.

För 4 personer:

Ingredienser

5 gulbetor, (ca 500 g)
1 gul lök
1 vitkålsklyfta, (ca 300 g)
2 msk smör
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
0,5 tsk kummin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
150 g fläsk, rimmat

Tillbehör:

2 dl gräddfil

20 minuter

Borsjtj med gulbeta – gör så här:

  1. 1. Skala och strimla betor och lök. Ansa och strimla kålen.
  2. Fräs rotfrukter och kål i smör i en gryta. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar och kummin. Låt soppan koka under lock ca 10 min. Krydda med salt och peppar.
  3. Strimla fläsket och stek det knaprigt. Servera soppan med fläsk och gräddfilsklick och gärna bröd.