Bookmakertoast

Bookmakertoast är en klassisk matig macka.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 skivor utskuren biff - à 125 g
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 4 skivor bröd
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 4 salladsblad
  • 1 dl pepparrot - färskriven
  • 4 äggulor

Senapscrème

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Senapscrème: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Banda i senapen och krydda med salt.

  2. Stek köttet i 1 msk smör ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp och låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i skivor.

  3. Stek brödskivorna i 1 msk smör tills de fått fin färg. Lägg ett salladsblad på varje brödskiva och klicka på senapscrèmen. Lägg på köttet. Lägg pepparroten i en hög på köttet och gör en liten grop mitt i . Låt äggulan försiktigt glad ner i pepparrotsgropen och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!