00000

Recept på böntagliatelle med svamp, ­salvia och rostad mandel. Trolla med svamp från skogen eller ­affären. Missa inte den aromatiska salvian – den lyfter hela rätten!

För 4 portioner

Ingredienser

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g blandad svamp, t ex champinjon, ostronskivling, shiitake och portabella
280 g tagliatelle
300 g haricot verts, gärna färska
2 msk olivolja
10 färskä salviablad
1/3 dl rostade mandelspån
salt + nymald svartpeppar

20 min

Böntagliatelle med svamp, ­salvia och rostad mandel — gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa svampen. Behåll de minsta svamparna hela, dela resten i bitar.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt haricots verts när det återstår 3 min av koktiden.
  3. Fräs svampen i oljan. Tillsätt lök, vitlök och salviablad efter 3 min. Fräs ytterligare några minuter tills allt har fått lite färg. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Häll av pasta och haricots verts, häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt svampfräset och rör runt några varv. Strö över rostade mandelspån och servera.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️