00000

Tacofräs måste inte alltid betyda köttfärs och färdig kryddmix. Smaka på det här!

För 4 portioner

Ingredienser

2 gula lökar
1 röd paprika
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
1 burk kidneybönor
2 burkar borlottibönor
1 romansalladshuvud
1/2 påse tortillachips
1 dl gräddfil
rapsolja
salt + nymald svartpeppar

Avokadokräm

2 avokador
1/2 vitllöksklyfta
1 lime

20 min

Böntacos med avokadokräm — gör så här:

  1. Skala och strimla löken. Skölj, kärna ur och tärna paprikan.
  2. Fräs lök, paprika, spiskummin och chilipulver i 2 msk olja i en panna 5 min.
  3. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt dem och 1 dl vatten till pannan. Låt puttra ihop. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  4. Avokadokräm: Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ut och mosa köttet. Finriv och tillsätt vitlöken. Pressa ner 1 msk limesaft. Krydda med 2 krm salt.
  5. Skölj och skiva tomaterna. Skölj och strimla salladen.
  6. Duka upp de olika tillbehören. Servera med gräddfil och gärna med extra limeklyftor.

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️