Toskansk Bönsoppa

Bönsoppa med rökt skinka. Soppan kanske inte ser så mycket ut för världen, men den smakar himmelskt och känns definitivt genuint italiensk (Zuppa di fagioli).

30 min

Toskansk Bönsoppa

1. Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken mycket tunt. Finhacka skinkan. Tärna plommontomaterna. Halvera chilifrukten och skrapa bort kärnorna. Skär sellerin i grova bitar.
2. Fräs vitlök, lök, chili och selleri i 2 msk olja ca 5 min. Tillsätt skinka och rosmarin. Låt fräsa någon minut. Tillsätt tomater, bönor, vatten och fond. Låt koka på svag värme ca 20 min.
3. Tillsätt 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Avsluta med att ringla över 2 msk olja före servering.

Recept från /LagaLätt